Vi hade sommar i april, och nu i maj har det varit minusgrader. Trots kylan är det snart avslutning. Vi har beställt solsken och tänker att ha avslutningen ute på skolgården. Terminens sista dag är den 12 juni, men vi lägger avslutningen på kvällen den 11 juni 18.00 istället, så att familj och släktingar kan komma och fira med oss. Hoppas att det kommer lika många som förra året! Sen blir det en lååång sommar och därefter börjar höstterminen 20 augusti 08.00.

Som ni vet slutar jag som rektor i juni. Det har varit två spännande år här på Skärsta friskola, som jag kommer att se tillbaka på med glädje. Nu är det klart med ny rektor och det känns bra. I augusti kommer jag att vara här ibland så att det blir ett bra överlämnande.

En skola behöver alltid utvecklas. Jag sökte statsbidrag för stärkt likvärdighet och kunskapsutveckling och vi fick 261314 kr! De ska användas till en särskild undervisningsgrupp. En liten grupp där några elever kan få mycket hjälp och som har passande läromedel och utrustning. Vi ska också köpa in en eller två cykelbänkar till varje klass, så att elever som behöver röra på sig samtidigt kan arbeta. Vi kommer även att köpa in skönlitteratur på språk som finns bland våra elever och en del läromedel. Det blir en spännande höst!

Tack till elever, personal och föräldrar för gott samarbete!

Birgitta Norlin