Välkomna tillbaka till en ny termin på Skärsta friskola!

Samverkansgruppen skulle ha möte den 21/1 2020, men vi blir tyvärr tvungna att flytta på det. Nytt förslag är tisdag vecka 8 dvs den 18/2 kl 17.00.

Nytt för den här terminen är att eleverna i åk 3-6 har träslöjd på schemat i Carl Wahrén Gymnasiums lokaler med legitimerade lärare. Det är Stiv Grönlund och Mathias Ådeby som gemensamt guidar våra elever i ämnet. Det innebär viss förändring i deras vanliga scheman. Uppstarten verkar ha gått bra och varit uppskattad.

En annan förändring som skett gäller för åk 4-5, som fått en ny lärare, Sten Appeltofft. Vi är tacksamma för att vi även där har en utbildad och legitimerad lärare.

Under uppstartsdagarna har personalen på Skärsta friskola jobbat med att utveckla elevernas möjligheter att få en större insikt i arbetslivet tillsammans med vår SYV, Monica Levin. Det blev en intensiv dag med många nya projekt att sjösätta.

Den här terminen kommer vi att ha Nationella prov i åk 3 och 6. Dessa prov är mycket viktiga. Det innebär att era barn inte får ledigt under dessa datum. Se vidare information i hembrev från klasslärare i berörda årskurser.

Datum för terminen att hålla koll på är:

Fritids har stängt hela dagen:
Onsdag 18 mars
Fritids stänger tidigt dvs 16.00:
Måndag 3 februari
Tisdag 10 mars
Onsdag 1 april
Torsdag 7 maj
Fredag 5 juni
Om ni har problem med att lösa barnomsorg på något av dessa datum vill vi att ni kontaktar oss senast en månad innan.

 Läsårsdata:

Sportlov vecka 9

Påsklov 10/4 till och med 19/4 2020.

Lov 21/5 och 22/5 2020

Skolavslutning 10/6.

Vi hoppas på en härlig vår och en fantastisk termin!

Linda Nordgren Kilpeläinen

Rektor, Skärsta friskola